Do Bieloruska odcestoval hľadať spoluprácu exposlanec Ivan Hopta

22.10.2006 Humenné

Humenné 22. októbra (TASR) - Do Bieloruska dnes na trojdňovú pracovnú cestu odcestoval predseda strany Úsvit a exposlanec NR SR za KSS Ivan Hopta.
Jeho cieľom je mesto Brest a Brestská oblasť. Ako informoval TASR, v pláne nemá politické rokovania, ale hľadanie možnosti spolupráce v oblasti ekonomiky, kultúry, školstva a najmä cestovného ruchu. Podľa Hoptu je v Breste niekoľko rokov voľná ekonomická zóna, kde sú etablovaní podnikatelia z 22 krajín. Slovensko medzi nimi nie je. \"Do Brestu je z Humeného bližšie ako do Bratislavy a osobne som presvedčený, že máme lepšie možnosti podnikať s Východom, než so Západom, preto tam budeme hľadať možnosti pre našich podnikateľov, \" poviedol Hopta, ktorý v súčasnosti pôsobí už iba ako mestský poslanec v Humennom.
Hopta nezdieľa kritický názor na politickú situáciu v Bielorusku a tvrdí, že je záležitosťou danej krajiny. Média o Bielorusku údajne informujú skreslene a on ako niekdajší politický pozorovateľ tamojších parlamentných volieb krajinu za problémovú nepovažuje.
 

Vyberte región